Φθηνό ή ακριβό Smartphone - Tablet

________________________________________________________

Φθηνό ή ακριβό

Το χρηματικό ποσό που μπορούν να διαθέσουν οι περισσότεροι καταναλωτές για να αποκτήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που επιθυμούν (smartphone, tablet, laptop, desktop) εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι συνήθως περιορισμένο και αποτελεί υπολογίσιμη επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις ακρότητες των πλουσίων και τα διαμαντοποίκιλτα Special Edition ή Custom Model που κατασκευάζονται αποκλειστικά γι' αυτούς (Sony Ericsson - Black Diamond, Ulysse Nardin - The Chairman, Vertu, Tag Heuer, Asus, κ.ά.). Αυτοί αποτελούν αντικείμενο των κυνηγών Gossip.
Αν ασχοληθούμε όμως με την καθημερινή πραγματικότητα, και εξαιρέσουμε τους λίγους που μπορούν να ξοδέψουν με άνεση τα χρήματα που κοστίζουν τα ακριβότερα μοντέλα της αγοράς (Apple iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, Nokia Lumia, BlackBerry Q, LG Optimus), οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτούν αρκετά πριν αποφασίσουν.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε μερικά σημεία που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε μερικά διλήμματα. Ας αναρωτηθούμε:

Χρειάζομαι ένα ακριβό Smartphone ή Tablet;
Προφανώς, τα ακριβότερα μοντέλα όλων των συσκευών παρέχουν περισσότερες λειτουργίες και σε καλύτερη ποιότητα (HD κάμερες υψηλής ανάλυσης, μεγάλη χωρητικότητα, κ.ά.). Οι περισσότεροι όμως κάτοχοί τους εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες αυτές σε ποσοστό μικρότερο του 40%. Αν σκεφτούμε με κριτήριο το τί θέλουμε εμείς και όχι το τί μπορεί να κάνει η συσκευή, τότε ίσως καταλήξουμε πως ένα φθηνότερο smartphone ή tablet υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας.

Γιατί θέλω το τελευταίο μοντέλο Smartphone ή Tablet;
Η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσουμε ένα Apple iPhone 4 στην καλύτερη τιμή, είναι μετά την κυκλοφορία του Apple iPhone 5, και ούτω καθ΄ εξής. Αν δεν μας είναι απαραίτητο για τεχνικούς λόγους το πιό πρόσφατο μοντέλο οποιασδήποτε συσκευής (smartphone, tablet, laptop, desktop, οθόνη, κάμερα, κ.ά.), τότε το αμέσως προηγούμενο μοντέλο είναι η καλύτερη επιλογή. Θα μας κοστίσει έως και 50% φθηνότερα, θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας και οι αναβαθμίσεις που θα μας προσφέρει η εταιρεία θα το εκσυγχρονίσουν ακόμη περισσότερο.

Πόσο συχνά μπορούμε να αγοράζουμε καινούριες συσκευές;
Κάθε χρόνο, νέοι τύποι και μοντέλα συσκευών κυκλοφορούν στην αγορά, είτε λόγω τεχνολογικών εξελίξεων, είτε λόγω της στρατηγικής των εταιρειών που θέλουν διαρκώς να μας προκαλούν με κάτι "νέο" που θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Όσο κινούμαστε σε αγορές πιό κοντινές στις οικονομικές δυνατότητές μας, τόσο συχνότερα θα μπορούμε να τις αναβαθμίζουμε. Απλή αριθμητική.

Ποιές και πόσες εφαρμογές (apps) χρειαζόμαστε;
Αποτελέσματα ερευνών δείχνουν πως στην Ελλάδα οι χρήστες Έξυπνων Κινητών Τηλεφώνων (smartphone), χρησιμοποιούν λιγότερες από τις μισές εφαρρμογές που διαθέτουν στις συσκευές τους. (βλέπε άρθρο: Κινητό τηλέφωνο - Κινητό Ίντερνετ: Go Mobile ή Τί κοινό έχουν οι Έλληνες με τους Κινέζους). Εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται είναι "πεταμένα λεφτά". Ακόμα και αυτές που προσφέρονται δωρεάν, καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης στη μνήμη της συσκευής και αδειάζουν την μπαταρία μας, αν δεν τις κρατάμε κλειστές ή ανοίγουν αυτόματα, κάνοντας το κινητό τηλέφωνό μας "αυτομάτως" ακριβότερο (βλέπε άρθρο: Φόρτιση και Εξοικονόμηση Μπαταρίας στο Κινητό Τηλέφωνο).

Χρειάζονται ο παππούς, η γιαγιά και το παιδί το ακριβότερο smartphone, tablet, laptop;
Άτομα που λόγω ηλικίας ή μη εξοικείωσης με τη σύγχρονη τεχνολογία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή ακόμα και να καταλάβουν όλες τις δυνατότητες μιας ακριβής συσκευής, καλό είναι να έχουν μια φθηνότερη, που εκτός από οικονομικότερη μπορεί να είναι και καταλληλότερη γι' αυτά.

Σε γενικές γραμμές η επιθυμία μας για το "ακριβότερο" και το "τελευταίο μοντέλο" είναι μία παγίδα που πρέπει να αποφεύγουμε όσοι δεν διαθέτουμε τις ανάλογες οικονομικές δυνατότητες, ιδιαίτερα όταν η απόκτηση τους δεν πρόκειται να καλύψει πραγματικές μας ανάγκες. Ίσως η προσπάθεια για σύνεση στις αγορές και η απεξάρτηση από την ανταγωνιστική επίδειξη να μας ωφελήσουν και σε άλλους τομείς πέραν του οικονομικού.

Πηγή: e-mobiles

Επιστροφή στα ΑΡΘΡΑ >>>
Επιστροφή στα ΑΡΘΡΑ: ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ >>>
________________________________________________________

Δείτε στο TV Πρόγραμμα:
ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ
ΑΡΘΡΑ
________________________________________________________
ΑΡΘΡΑ


________________________________________________________





ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ:

ΔΩΡΕΑΝ ή ΦΘΗΝΑ






WEB MALL

________________________________________________________